RAPORTOITUJA KIDUTUS- JA SIEPPAUSTAPAUKSIA

Turkin poliisit ovat pakottaneet vankiloissa olevia ihmisiä elämään EPÄINHIMILLISISSÄ olosuhteissa. (Erdoganin) poliisit sieppasivat muutamia heistä ja kiduttivat heitä. Human Rights Watch Foundation julkaisi raportin Turkissa tapahtuneista kidutuksista ja sieppauksista. (In Custody Police Torture And Abductions In Turkey, October 12, 2017) REPORTED

Skannaa qr-koodi

“Kylmää vettä ruiskutettiin keholleni, erityisesti kiveksilleni ja takapuolelleni, jotka ovat yhä kivuliaat… Sitten he sanoivat ”Puhu!” ja minä sanoin: ”Mitä sanoisin?” He koskivat minua joka puolelle, he tekivät jotain peräaukolleni, mutta en tiedä mitä. Sitä kesti tunnin, sitten he sanoivat, että tuomme vaimosi ja teemme saman hänelle. Siinä vaiheessa murruin [tässä vaiheessa vastaaja alkoi itkeä, kun hän muisteli sitä], koska vaimoni ja lapseni ovat ainoat asiani tässä maailmassa. Sitten he toivat minut huoneeseen ja kartoittivat mitä minun piti sanoa… ”Sinä olit ryhmän imaami.” ”En ollut”, sanoin. ”Olit”, he sanoivat. ”Annoit opettajille oppitunteja”. ”En antanut”, sanoin. ”Annoit”, he sanoivat.

  Kun pääsin sairaalalle, tärisin ja yritin kertoa lääkärille mitä oli tapahtunut, mutta poliisi ei antanut minun selittää.

”Poliisit, joiden naamoja en voinut tunnistaa, koputtivat ovelle noin kello neljältä aamulla. Heti kun avasin oven, he alkoivat hakkaamaan, loukkaamaan ja kiroamaan minua. Kun 80-vuotias äitini yritti estää heitä, he hakkasivat hänetkin. Tämä kidutus jatkui kello kuuteen asti. He löivät minut tajuttomaksi ja heittivät minut parvekkeelle. He kirosivat vaimoni ja lähtivät taloltamme luullen, että olin kuollut.”

"Lakimies A kertoi Human Rights Watch -järjestölle:

Asiakkaani B.O. pidätettiin 26. huhtikuuta ja pidettiin Ankaran taloudellisten rikosten osastolla, liittyen ’FETÖ”-operaatioon. Kun kävin hänen luonaan, hänet tuotiin huoneeseen ja hän itki, koska hän oletti, että häntä kuulustellaan ja kidutetaan. Hän ei uskonut, että hän tapaisi oikeasti asianajajan kanssa. Koska tapaamisemme aikaan paikalla ei ollut poliisia, hän pystyi kertomaan mitä muut pidätetyt olivat kokeneet. Hän kertoi minulle, että heidät oli viety vuorotellen kuulusteluun ja he palasivat muistellen, kuinka heidät oli riisuttu alasti, ahdisteltu seksuaalisesti pullolla, ja hakattu. Hän sanoi, että erästä henkilöä oli hakattu päähän niin paljon, että hän oksensi ja oli kipeänä useita päiviä. Raportoin Ankara Bar Association -järjestölle (asianajajien ammattijärjestö), koska pelkäsin asiakkaani puolesta. 6. toukokuuta oikeus otti hänet tutkintavankeuteen ja häntä pidetään Sincan F-type [maksimiturvallisuus] -vankilassa.”

Kaksi ajoneuvoa pysäytti taksin. Asianomistaja oli matkustamassa onkologiseen sairaalaan (Oncology Hospital) ”Demetevler Anatolian Girls’ High Scool”:n (lukio) edessä. Musta kuljetusauto pysäytti taksin, ja toinen ajoneuvo pysäytti sen takaapäin, estäen taksin etenemisen. Kun taksikuski protestoi, mustasta kuljetusautosta ulos tulleet henkilöt sanoivat, ”Me olemme poliisista, ei hätää” ja ottivat asianomistajan väkisin taksista ja pistivät hänet mustaan kuljetusautoon. Asianomistaja pistettiin makaamaan naama alaspäin ajoneuvossa, hänen housunsa ja paitansa poistettiin, hänen jalkansa sidottiin yhteen, ja hänen kätensä laitettiin käsirautoihin takapuolelle, ja hänen päähänsä laitettiin säkki. Asianomistajaa lyötiin ja potkittiin ajoneuvossa, kunnes se saapui määränpäähänsä.

  • Lähde HRW